You are here

Laser ontharing Amsterdam

Laser ontharing is een permanente oplossing voor het probleem van ongewenste haargroei, rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren.

Over het algemeen zijn gemiddeld zes behandelingen nodig. Het aantal sessies varieert echter per deel en het huidtype.
Haarkleur en huidtype

Laser ontharing Amsterdam is een veilige en effectieve methode voor permanente ontharing. De behandeling werkt door zich te richten op het pigment van donker haar met specifieke lichtgolflengten. De warmte van de lichte pulsen beschadigt de haarfollikel en voorkomt dat deze groeit.

De behandeling is geschikt voor mensen van alle huid- en haartypen, maar het is vooral handig voor personen met een donkere huid. Het is belangrijk om uw haar- en huidtype te begrijpen voordat u de procedure ondergaat, omdat dit kan beïnvloeden hoe succesvol het is.

De behandeling gaat meestal gepaard met een lichte pijn, vergelijkbaar met een warme pinprick. Dit is een normaal onderdeel van de procedure en kan worden verlicht door verdovende crèmes of koele luchtstoten. Deze pijn is slechts tijdelijk en zal na een paar uur verdwijnen. Het wordt aanbevolen om ijspakketten en een vochtinbrengende crème aan te brengen op het gebied dat 24 uur na de procedure werd behandeld. Het is ook belangrijk om de zon, sauna en hete douches een paar dagen na de procedure te vermijden.
Hormonen

Haargroei wordt beïnvloed door hormonen die worden geproduceerd door de endocriene klieren in het lichaam. Deze omvatten mannelijke hormonen zoals testosteron en vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen. Deze hormonen worden in het bloed getransporteerd en worden geabsorbeerd door haarwortels.

Haar groeit in drie fasen: Anagen, Catagen en Telogen. Tijdens de anagen -fase groeit het haar actief en kan ze enkele maanden achter elkaar groeien. Na een paar weken begint het haar te vertragen en komt het de rust- of telogene fase binnen.

Laser- en IPL permanente ontharingbehandelingen zijn het meest effectief wanneer ze zich richten op haar in de anagen -fase. Bovendien moet de laser de haarzakjes kunnen bereiken. Daarom is het belangrijk om niet zes weken voor de behandeling niet te epileren, te waxen of te scheren of te scheren. Bovendien is het het beste om elk soort bleekproces op het gebied te voorkomen waar u van plan bent om uw behandeling te krijgen. Het is ook een goed idee om zonnebrandcrème te dragen tijdens uw procedure.
Het aantal haarzakjes

Laser ontharing is een geweldige manier om van overtollig haar af te komen. Het is veilig, effectief en bespaart u tijd en moeite van scheren of waxen.

Om de beste resultaten te krijgen, moeten de lichtpulsen gericht zijn op de haarfollikel. Dit wordt gedaan door een specifieke lichtgolflengte te gebruiken die alleen wordt geabsorbeerd door het donkerdere haarpigment.

Hierdoor kan de laser de haarfollikel vernietigen zonder de omringende huid of opperhuid te beschadigen.

Het is belangrijk op te merken dat het aantal haarzakjes dat tijdens de procedure aanwezig is niet noodzakelijkerwijs gelijk is hoeveel er daadwerkelijk worden verwijderd, maar het is een belangrijke factor in het succes van de behandeling.

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, zal van de ene persoon tot de andere variëren, afhankelijk van hun huidtype en haarkleur. Over het algemeen zijn zes tot acht behandelingen nodig voor een volledige en permanente haarreductie.
Voorbereiding

Laser Hair Removal Amsterdam is een snelle en permanente manier om van ongewenst lichaamshaar af te komen. Als u overweegt de procedure te krijgen, is het belangrijk om uw huid goed voor te bereiden, zodat u de best mogelijke resultaten kunt krijgen.

Vóór een laser ontharingbehandeling is het belangrijk om het behandelingsgebied voor te bereiden door het 24 tot 48 uur voor de afspraak te scheren. Dit zal helpen om de kansen op brandwonden van de laser te verminderen.

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat ze in het behandelingsgebied worden geplukt en waxen. Dit kan de haarfollikel verstoren en het voor de laser onmogelijk maken om goed te werken.

Het is ook een goed idee om alle zonloze huidcrèmes te verwijderen die de huid donkerder maken vóór uw behandeling. Hierdoor kan de laser alleen het pigment in uw haarzakjes richten, wat zal resulteren in een effectievere behandeling.