You are here

Iphone Begagnad Köpa and Not Get Ripped Off

Submitted by dalamobil on Tue, 02/20/2024 - 22:52

Du vill ha en begagnad iPhone. Du är glad över att få en utmärkt enhet till rabatt men vill undvika att bli lurad. Du måste veta vad du ska leta efter och undvika innan du handlar. Den här artikeln hjälper dig att utvärdera en iphone begagnad köpa, upptäcka röda flaggor, förhandla om priser och skydda dig själv för att få en prisvärd, fungerande iPhone. Du kommer att bemästra att köpa begagnat och skaffa telefonen du vill ha utan att bryta budgeten i enkla steg. Börja med vad du ska leta efter under en begagnad iPhone till salu.

Saker att Tänka på Innan du Köper en Begagnad IPhone

Innan du köper en begagnad iPhone, överväg dessa faktorer. Begagnade telefoner är billigare, men du vill ha en bra affär och en hållbar telefon.

iPhone’s skick.

Be säljaren om tydliga bilder av telefonen från många vinklar för att leta efter bucklor, repor eller andra skador. Begagnade telefoner har vanligtvis mindre kosmetiska skador, men stora bucklor eller krossade skärmar är röda tecken.

Be om ett möte med säljaren för att inspektera telefonen personligen. Därmed kan du verifiera att fotografierna matchar telefonen och att alla funktioner fungerar.

Fråga försäljaren hur länge och hur mycket de använt telefonen. En iPhone som används sparsamt i ett år kommer sannolikt att hålla längre än en som används ofta i 3-4 år.

iPhone specifikationer.

Identifiera modell (t.ex. iPhone XR, iPhone 11), lagring (64 GB, 256 GB), bärare (låst/olåst) och batteristatus. Dessa detaljer påverkar iPhones värde och funktion.

För den bästa upplevelsen, välj en iPhone från de senaste 3-4 åren med minst 128 GB lagringsutrymme och 80 % batteritid.

Kolla priset mot andra begagnade iPhones

Sök efter ett lämpligt prisintervall för en begagnad iPhone med liknande egenskaper. Konsultera eBay, Swappa och Gazelle.

Ett säljarpris som ser för bra ut för att vara sant är. Affärer under marknadspriset kan tyda på att telefonen har orapporterade skador eller driftsproblem.

Om att köpa en garanti eller försäkring.

Även om begagnade iPhones kanske inte kommer med en garanti, kan förvärv av en utökad garanti eller försäkring ge trygghet vid framtida problem. Många tredjepartsgaranti- och försäkringsleverantörer täcker gamla iPhones.

Du kan få en rimlig affär på en begagnad iPhone som kommer att hålla i flera år genom att noggrant bedöma dess skick och specifikationer, jämföra kostnader och överväga en garanti. Om en notering verkar avstängd eller om en leverantör kommer att hålla informationen privat, passera och fortsätt utforska.

Slutsats

Här är de viktigaste sakerna att titta efter när iphone begagnad köpa för att undvika bedrägerier. Du kan få en bra affär genom att undersöka IMEI, skick, aktiveringslås, batterihälsa och Find My Disabled. Gå bort om något verkar skumt. Gå med magen! Att känna till de röda flaggorna kan spara mycket pengar på en begagnad iPhone. Sakta ner och var förnuftig. Njut av din "nya" telefon!