You are here

Neem de achtergevel en breng deze in lijn met de architecturale kwaliteit van de voorkant

Over het algemeen heeft een gebouw een voorgevel en een achtergevel. Maar een gebouw kan ook verschillende andere gevels hebben, zoals die die zich aan de binnenkant of aan de buitenkant van het gebouw bevinden.
Buitenkant

De Achtergevel opvangen van het Achterste Opvangen is een belangrijk onderdeel van zijn identiteit. Het geeft een kijkje in de geschiedenis en ontwikkeling van deze historische stad.

De buitenkant wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende materialen en kleuren. Het weerspiegelt ook de lokale erfgoed en culturele waarden.

Naast esthetisch aantrekkelijke kenmerken moet de buitenkant ook functioneel zijn. Het moet sterk genoeg zijn om de cyclische weersomstandigheden te weerstaan en mensen en dieren een veilige plek te bieden om te wonen.

Om dit te bereiken, moet het ontwerp gebaseerd zijn op een grondig onderzoek van de omgeving. Het moet ook voldoen aan de vereisten van het milieuwetgeving. In dit opzicht heeft het project overlegd met het Nederlandse Bureau voor Landscape Conservation (BOKD) en het Drentse Landschap. Dit laatste is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Nederlandse natuurbeleid. Dit heeft geleid tot een aantal richtlijnen voor het construeren van de Achterste Opvangen. Deze omvatten het gebruik van milieuvriendelijke materialen en kleurenpaletten, evenals het behoud van archeologische locaties.
Interieur

Neem de achtergevel en breng deze in lijn met de architecturale kwaliteit van de voorkant. Jesse Parris-Lamb heeft een op maat gemaakt zijden behang opgelegd versierd met wilde bloemen, die de natuur rechtstreeks in de lichte geuie eetkamer bracht.

Het ontwerp is een subtiele hybride van traditioneel en modern met gevarieerde texturen overal. De Brooklyn Studio creëerde de Banquette en twee uniek gevormde aangepaste tafels, die samen of uit elkaar kunnen worden gebruikt.

In dit geval zocht de klant geen formele eetruimte. Ze wilden een informele, ontspannen omgeving waar ze familie en vrienden konden organiseren.

Ze vroegen ook om een grote hoeveelheid privacy. Dit was een belangrijke uitdaging omdat het pand zich in een luxe straat bevindt en verschillende aangrenzende gebouwen heeft.

Ondanks het uitdagende landschap werd het project goed ontvangen en ontving een aantal prijzen. Dit is een bewijs van het werk van de ontwerpers en voor de doordachte en gedetailleerde aanpak die ze hebben gevolgd om de ruimte opnieuw te bedenken.
Structureel

Een achtergevelsysteem is een uiterst voordelige structurele optie voor een gebouw. Het maakt de scheiding van thermische isolatie (warmte, koude, brandbeveiliging) en bekleding (weerbescherming) van elkaar mogelijk, waardoor een geventileerde ruimte ertussen wordt gecreëerd.

De gescheiden componenten reguleren de vochtigheid in de bouwstructuur: vocht uit condensatie, of verzameld tijdens de constructie, wordt betrouwbaar verwijderd via de geventileerde ruimte en draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dit wordt bereikt door middel van het schoorsteeneffect.

In de voorkeursuitvoeringsvorm zijn de structurele elementen pultraded FRP (vezelversterkte polymeer) structuren met complexe profielen. Dergelijke structuren bieden een hoge mate van flexibiliteit in hun grootte, vorm en kleur.

Het systeem bevat bij voorkeur afdichtingen voor lucht- en weerslak, evenals pakkingen om deel uit te maken van de gewrichten tussen aangrenzende structurele elementen. Een over het algemeen verticale pakking kan bijvoorbeeld worden gemonteerd tussen zijden van aangrenzende elementen of panelen, en een in het algemeen horizontale pakking tussen boven- en onderkant van elementen of panelen boven en hieronder. Deze opstelling voorkomt dat overmatige belastingen worden overgedragen tussen aangrenzende structurele elementen als gevolg van relatieve beweging, waardoor de ladinglagervereisten van eventuele beugels de structurele elementen samenvoegen tot de primaire structuur van een gebouw.
Elektrisch

De achtergevel van moderne hoogbouw is een ware hoorn des overvloeds van ontwerpuitrusting, variërend van strak roestvrij staal tot exotische aluminiumlegeringen. Een van de voordelen van het weten is dat je er heel veel van kunt proeven. Het goede nieuws is dat veel van de componenten zijn ontworpen om mee te duren. Een goed ontworpen polycarbonaatpaneel is bijvoorbeeld bestand tegen de tand des tijds zonder dat een scheur of een verflaag nodig is. Het is ook een onderhoudsarme bouwmateriaal, dat slechts af en toe moet worden weggevaagd om zijn glanzende glans te behouden. De truc is bij het kiezen van het juiste materiaal voor de klus.